В изборния ден: Без алкохол в Перник

0

- Advertisement -

По време на изборите за Народно събрание и за членове на Европейския парламент в неделя, в Перник няма да се продава алкохол, съобщиха от общинската администрация. Забраната е издадена от заместник-кмета на общината Мирослав Стоицев и е публикувана на официалната страница на общинската администрация. Тя влиза в сила от 00:00 ч. на 9 юни до 20:00 часа на същия ден. 

Въведената забрана се отнася до продажбата и консумацията на алкохол в магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на община Перник. Забранява се в изборния ден да се провеждат масови мероприятия, които могат да създадат условия и предпоставки за нарушаване на обществения ред и безопасността на движение. 

Забраната не важи единствено за сватби, семейни и други тържества, за погребални ритуали, религиозни обреди и други подобни събития, за които има предварително писмено уведомление до кмета. 

Общият брой на секционните избирателни комисии (СИК) в Пернишка област на вотът в неделя ще е 260. От тях 140 са в община Перник. Броят на СИК в останалите общини е, както следва: Радомир – 49, Брезник – 25, Трън – 22, Земен – 14, Ковачевци – 10.

Прегледана: 23650

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече