Отложиха гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров заради болна адвокатка

0

- Advertisement -

Болен адвокат отложи решението на съда дали бившият началник на митниците Петя Банкова остава в ареста. Това стана известно днес в съдебната зала. Съпругът на Банкова Делян Тенев заяви, че адвокат Аделина Натина е болна и представи болничен лист, предаде БТА.

Документът е с днешна дата и важи до 15 април. Затова и магистратите решиха заседанието да бъде отложено за 16 април.

По делото има нови материали, каза председателят на съдебния състав Галя Георгиева. Тя посочи, че Натина е заявила пред служител на съда по-рано днес, че ще дойде да чете материали, но не е казала, че е болна.

Натина ще бъде глобена 500 лева, защото не е уведомила навреме съда и не става ясно дали състоянието ѝ позволява да се яви в залата, записа съдът в определението си.

Адвокатът на другия обвинен Стефан Димитров Ивайло Найденов поиска отвод на съдия Галя Георгиева заради нейни думи пред парламентарната комисия „Мартин Божанов“ в парламента. Найденов цитира думи на Георгиева, „МВР и прокуратурата са над всичко“.

Според мен над всичко е само законът, каза Найденов и изрази недоумение как точно на Георгиева се е паднала тази мярка.

Галя Георгиева уточни, че е казала пред комисията друго и отказа да се отведе.

На 4 април директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова беше задържана за 72 часа и обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и подкупи с още трима души. Това са Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов.

Два дни след ареста градският съд остави в ареста за постоянно Банкова и Димитров.

Прегледана: 61437

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече