Мануела Малеева проговори: Станах жертва на психически тормоз

0

- Advertisement -

„Отне ми доста време, за да разбера, че съм била жертва на психически тормоз от партньора си“, сподели в интервю за БНТ най-успешната българска тенисистка Мануела Малеева.

„Караше ме да се чувствам потисната. Този тормоз е много подмолен, много невидим за обкръжението. Трудно е да си го признаем и разберем, за да можем да вземем някакви решения и мерки“, разказа тя.

По думите ѝ проблемите започнали на третата година от връзката, но има спомени как три седмици, след като тя започнала, имала някакви колебания, защото мъжът имал друга връзка, но той заявил, че тя няма право да постъпва така, защото бил много влюбен в нея.

„Абсолютно не можех да си представя в какво щях да се окажа въвлечена след това“, признава Мануела.

Тя разказва, че връзката е започнала в момент, когато е била много ранима, точно след раздялата с тогавашния ѝ съпруг, с когото сега са в много добри отношения.

„Този човек беше журналист и аз направих интервю с него. Накрая ме разплака с въпрос как е майка ми, как е семейството. Някой ми обърна внимание“, връща лентата назад най-голямата от трите сестри Малееви.

Когато връзката им започва въпросният мъж живее с друга жена. Всеки месец ѝ обещава, че ще я напусне, че иска
да живее само с нея, и това продължава две години.

„Той все беше сърдит за нещо, цупеше се непрекъснато, все нещо не беше наред и с децата, все нещо не бях
направила както трябва, все нещо не знаех. А той беше много по-добрият във всеки аспект от живота, въпреки че
аз съм била трета в света. Караше ме да се чувствам потисната и много зависима от него“, откровена е
Мануела.

Партньорът ѝ бил ужасно ревнив. Успял да я откъсне от всичките ѝ приятели. Излизали рядко, но и тогава все бил недоволен.

Решението да прекрати токсичната си връзка Мануела взема след три години и тогава си дава сметка, че е позволила на човека до себе си да я тормози.

„Едно от най-трудните неща беше да си простя, че съм позволила някой да се държи така с мен“, казва Малеева.
Въпреки че не разкрива името на бившия си партньор, Мануела дава да се разбере, че той не е българин. Когато
слага край на връзката и се прибира в България, за да я умилостиви, той започва да ѝ пише на български.

„Един ден ми изпрати есемес: „Моля те, грижи се за моя син. Сбогувам се с теб от мястото, където съм бил най-щастлив“. Аз изтръпнах, обадих се веднага на семейството му“, разкрива тенисистката.

Намерили го след денонощие в хотелска стая, нагълтал много медикаменти и в безсъзнание.

Оказва се, че той е подготвял погребението си и какво ще се случва след това. Опитът за самоубийство е бил в началото на декември, а покрай празниците Мануела и децата започват да получат колети с подаръци за Коледа, които той е поръчал предварително.

Тенисистката разказва, че окончателният край на връзката бил сложен след шест години.

Искам да дам кураж на жените, които ме слушат. Това е най-голямата победа в моя живот. Чувствах се в такава безизходица… била съм на корта, побеждавала съм, но за това не бях подготвена. Ужасно трудно е да скъсаш с такъв манипулатор, нарцистичен тип. Горда съм със себе си, въпреки чувството на вина, че въвлякох в това децата си, съм щастлива, че извървях този път, завършва разказа си шампионката.

Прегледана: 63289

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече