Властта и зърнопроизводителите се разбраха, протестите спират

0

- Advertisement -

Премиерът и зърнопроизводителите се разбраха и ефективните протести спират от понеделник. Това стана ясно след края на днешната среща на премиера Николай Денков и земеделския министър Кирил Вътев с протестиращите зърнопорозиводители.

Очаква се да бъде подготвен текст на споразумение между представителите на земеделския сектор и премира, който да бъде разписан от всички.

„Имахме поредна среща със зърнопроизводителите, екипите на Министерство на земеделието и Държавен фонд „Земеделие“. Срещата отново беше съдържателна и задълбочена. Смятаме, че имаме съгласие по основните точки. В неделя очакваме да редактираме текста на споразумението, така че то да придобие краен вид и в понеделник да се подпише“, обяви Николай Денков. 

Илия Проданов, председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, също потвърди, че е постигнато съгласие между протестиращи и правителство: 

„Имаме разбирателство по трите вида точки по декларацията, която бяхме представили предварително. Спираме ефективните протестни действия. Ще се изготви текст на споразумение между нас и министър-председателя, който да бъде разписан“. 

Прегледана: 18415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече