Нетаняху към премиера Денков: Това не е само нашата, но и вашата битка

0

- Advertisement -

„Това не е само нашата, но и вашата битка“. С тези думи израелският премиер Бенямин Нетаняху се обърна към българския си колега в Йерусалим, визирайки „битката на цивилизацията срещу варваризма“.

Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с вас сме. Тази позиция изрази премиерът акад. Николай Денков по време на срещите си с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог в рамките на еднодневна визита в Ерусалим. Част от водената от акад. Денков делегация е и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„Знаем колко са трудни времената днес и затова сме тук. Всички бяхме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора в Израел“, заяви министър-председателят на България пред израелския си колега Нетаняху. Акад. Денков увери президента на Държавата Израел Исаак Херцог, че страната ни би оказала хуманитарна подкрепа с всичко необходимо, включително и с изпращането на медицински специалисти. „Можете да разчитате на нас“, заяви акад. Денков.

Министър-председателят подчерта колко е важно всички заложници да бъдат освободени възможно най-скоро, а преди това Международният комитет на Червения кръст да получи незабавен достъп до тях. „Оценявам усилията ви да защитите живота на невинните хора. По време на днешните дискусии видях, че правите всичко възможно при тези трудни обстоятелства“, каза акад. Денков.

България е силно загрижена за случващото се в Ивицата Газа, знае колко трудна е ситуацията в региона и колко е важно развитието на войната за опазването на мира. „Разбираме вашите права да защитите Държавата Израел и народа си. Имате пълното право да се борите срещу терористите, защото това, което направиха, е невъобразимо. „Хамас“ и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, защото в противен случай няма да има траен мир“, заяви още акад. Денков.

Прегледана: 103428

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече