Хекимян: Искам да стана кмет, за да спрат ремонтите на ремонтите

0

- Advertisement -

Ако Антон Хекимян спечели изборите за кмет на столицата, управлението му ще започне със спазването на стандартите, за да бъдат избегнати казусите с ремонт на ремонта. Това заяви бившият директор на новините на bTV в първото му интервю, след като беше номиниран от ГЕРБ за кандидат за кмет на София.

Той беше категоричен, че е взел решението да промени професионалния си път бързо, но винаги е бил професионалист и няма никакво притеснение за моралния си компас.

„От 20 години съм в София, дойдох като студент, влюбих се в града, всеки ден вървях пеша до университета. Откакто съм журналист, знам и за проблемите на столицата, знам какво искат хората“, коментира Хекимян пред БНТ.

Бившият журналист обясни, че предложението за кмет не било филмов сценарий и не се е случило, както се случва във филмите.

„Получих обаждане от Бойко Борисов, разбрах каква е целта, след това имахме среща. Пожелах да имам време да обмисля, като журналист попитах за всички детайли – какъв ще е екипът, какви ще са ангажиментите, слава богу, ще имам пълната свобода да работя. Това е важно – човек да вземе информираното решение, аз съм се постарал, решението ми със сигурност не е емоционално, но е нещо, което съм искал. Защото, за да промени човек посоката, в която върви, трябва наистина да го иска. Аз горя с проблемите на София“, подчерта Антон Хекимян и беше категоричен, че за него да бъдеш в политиката, не е самоцел.

„Нямам от какво да се притеснявам, винаги съм бил пред камерите, всичко е публично. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, искам да ги спра тук с това“, обясни кандидат-кметът относно твърденията, че в bTV е работил за интересите на ГЕРБ.

Той посочи, винаги е вярвал, че институциите начело с качествени хора могат да променят живота на хората: „Знаел съм, че някога ще направя тази стъпка“.

Попитан за това как е съобщил на колегите си в телевизията за взетото решение и твърденията, че всъщност той е бил къртица в bTV, Антон Хекимян отговори така:

„Съобщих за моето решение на ръководството на bTV в момента, в който взех решението. Взех решението бързо, дал съм си ясна сметка за какво ще бъда атакуван. Колегите в bTV са едни от най-качествените журналисти, всеки един може да потвърди, че съм работил професионално, нямам никакво притеснение в моралния си компас. Журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че са изпълнявали поръчки, ме вбесява, защото, повярвайте ми, това не е истина“.

„Обмислил съм по какъв начин това ще се отрази на медията, никога няма да се отрека от bTV“, категоричен беше Хекимян.

„Бойко Борисов трябва да каже защо се е спрял на мен, аз не съм се включил в тази кампания, за да бъда звездата в нея. Правя го, защото така го усещам, защото е плод на моето вътрешно убеждение.  Какви разговори са водени, преди да ми предложат, не знам. Отношенията ми с Бойко Борисов са професионални. Познавам го в качеството на репортер, имам десетки интервюта с него. Всеки един човек, който е обективен и помни историята, ще знае, че аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов, показвал съм най-много негови карикатури“, отбеляза още бившият журналист.

И добави, че според него София трябва да има своя достоен кмет, който да е близо до хората.

„Не се възприемам като жертва, спусната отгоре и избор в последния момент, ще работя, няма да се откажа“, каза той. И увери, че не се възприема като политик с леви или десни възгледи, а като „модерен гражданин, който обича България и усеща с душата си“.

„Запознат съм с хората в листата и с районните кметове. Поемам пълния ангажимент да работя за София. Ще остана 4 години общински съветник, ако не спечеля изборите. Една надпартийна кандидатура е начин гражданите да влязат във властта“, заяви Хекимян и продължи:

„Искам да започна със спазването на стандартите, което ще реши казусите с ремонт на ремонта, с визията на нашия град. Смятам, че госпожа Фандъкова е успешен кмет. Искаме в София да ограничим и джигитите по пътищата. Софиянци трябва да чуят какви са идеите ни – не само трафика, ние трябва да спрем тази война по пътя, това може да се случва с камерите. Трябва да продължи и строежът на метрото“, подчерта кандидатът за столичен кмет на ГЕРБ.

Прегледана: 43442

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече