Борисов: Хекимян може да победи на първия тур

0

- Advertisement -

„Търсим нестандартен кандидат, ведър, умен, интелигентен, отворен, познаващ политическата система, умеещ да работи в екип. Шансовете на Антон Хекимян са огромни, защото има мощен екип, едни от най-добрите юристи, IT специалисти“, заяви в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като вчера кандидатурата на 39-годишния журналист бе официално обявена пред медиите.

Според него с кандидатурата на Антон Хекимян и с широка периферия, ГЕРБ има реални шансове. „Със строго партийна кандидатура щяхме да се ограничим само в партийното ядро“, обясни Бойко Борисов. 

„Аз мисля, че софиянци и този път имат възможност да избират между един много ведър, много чист, умен и интелигентен човек, който ще поеме някаква отговорност пред тях, ако бъде избран. Защото срастването на Държавна сигурност, властта и парите е много опасно. Така че софиянци ще могат да изберат между двете неща“, добави лидерът на ГЕРБ. 

По думите на Борисов, Хекимян може да победи на първи тур.

„Все пак в синя София. Да, има и други сини кандидати. Вили Лилков е прекрасен кандидат. И заедно с всички тях впоследствие в Общинския съвет ще работим добре“, коментира още Бойко Борисов.

В отговор на въпрос как резултатите от местните избори могат да променят картината на националното управление, лидерът на ГЕРБ каза, че е притеснен от изказване на Асен Василев, че на втори тур нямало да подкрепят техните кандидати.

„Следва логичен въпрос – а кого ще подкрепят? „Възраждане“, БСП? И ако е така, в парламента от кого ще очакват подкрепа. Аз съм дал указания на партията на втори тур да подкрепят ПП-ДБ“, добави Борисов. 

На въпрос какъв е коментарът му относно твърдението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Антон Хекимян е „къртица“, Борисов отговори така: „Да не коментираме госпожата, 20 пъти съм я побеждавал на избори. Няма да коментирам хора, които си доведоха партията до това положение“.

Той отхвърли и съмненията относно новините в bTV, които Хекимян ръководеше доскоро. „Ако някой е работил толкова срещу ГЕРБ колкото тези телевизии … Да ви напомня ли протестите, които Божков каза, че е управлявал – кой беше водещият“, каза лидерът на ГЕРБ.

Прегледана: 43362

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече