Три обвинения за Емран, който преби приятелката си, острига я и я разведе по улиците

0

- Advertisement -

Прокуратурата в Свищов повдигна обвинение за три престъпления срещу 28-годишния Емран Е., който преби и острига до кожа жената, с която живеел на семейни начала, а след това я разведе по улиците на града, за да я унижи.

Насилникът ще отговаря за нанасяне на лека телесна повреда, за което се предвижда една година лишаване от свобода или пробация, принуда в условията на домашно насилие – от 3 до 10 години лишаване от свобода и хулиганство при изключителен цинизъм – до пет години лишаване от свобода.

Разследването на поредния шокиращ случай на домашно насилие се води под ръководството на Районната прокуратура във Велико Търново, съобщиха от държавното обвинение. Сигналът е подаден на 13 септември в 11.10 часа в полицията в Свищов от началника на отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“.

От проведените действия по разследването е установено, че пострадалата жена се разделила с предишния си приятел и в началото на август наела квартира в крайдунавския град, в която заживяла на семейни начала с Емран Е., заедно с двете си деца. В средата на август обаче изоставеният любовник причинил телесна повреда на новия любим на жената, за която в последствие Емран обвинил нея.

На 10 септември 28-годишният мъж казал на жената, че ще се махне от града и тя трябва да гледа децата сама, но получил отказ Тогава той я издърпал за косата и я ритнал няколко пъти в областта на единия крак.

Два дни по-късно Емран казал на приятелката си, че му трябват пари за адвокат, за да осъди бившия ѝ приятел за причинената му от телесна повреда, като я обвинил, че тя има вина за това. В последствие я принудил да избира дали да ѝ отреже косата или да я убие. След което с машинка я подстригал нула номер. По-късно през деня я извел по улиците на града, за да покаже, че е остригана. На следващия ден пострадалата потърсила помощ в отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“.

Малтретираната жена е настанена в кризисния център във Велико Търново заедно с двете си момичета, едно от които е дъщеря на Емран.

По досъдебното производство са извършени необходимите процесуално-следствени действия – разпит на пострадалата и освидетелстване на същата, разпит на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, изискани са социални доклади, като предстои извършване и на други процесуално-следствени действия.

С постановление от 14 септември на наблюдаващ прокурор Емран Е. е привлечен в качеството на обвиняем за три извършени престъпления – лека телесна повреда в условията на домашно насилие, принуда в условията на домашно насилие и хулиганство, което по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм.

От прокуратурата ще внесат искане до Районен съд-Свищов за вземане на мярка за неотклонение „задържани под стража“. 28-годишният мъж вече е осъждан за престъпление против собствеността. Той не признава вината си за наказателната акция.

Кметът на Свищов Генчо Генчев обясни, че полицията е действала изключително бързо. Преди няколко месеца насилникът и едно от децата са поискали общинско жилище. Детето било в риск и администрацията им осигурила такова. Насилникът се грижел за детето сам, добре при това, посочва кметът. Кметът уточни, че ще изчакат решенията на съда, но при всички случаи той ще трябва да освободи жилището.

Разследването продължава.

Прегледана: 49302

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече