Депутатите излизат ваканция преди изборите за кметове

0

- Advertisement -

Все пак Народното събрание няма да работи за известно време преди предстоящите местни избори на 29 октомври.

В ГЕРБ-СДС смятат, че последната седмица преди изборния ден парламентът следва да излезе във ваканция. Така обяви водачът на герберските депутати Десислава Атанасова пред журналисти. Изгубеното време, според Атанасова, ще трябва да се навакса с извънредни заседания.

От БСП пък възнамеряват да предложат по-дълъг срок – две седмици. Социалистите считат, че иначе парламентът ще окаже влияние върху вота.

По-рано днес ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, които съставляват управляващото мнозинство, проведоха среща, на която да уточнят законодателните си приоритети. Разбра се, че трите формации ще наблегнат на законопроектите, свързани с Националния план за възстановяване и устойчивост, както и кандидатурата на страната ни за Шенген и за еврозоната.

Сутринта съпредседателят на ПП Кирил Петков уточни, че трябва да се приеме новият закон за противодействие на корупцията; да се довършат законодателните промени, които засягат механизма за разследването на главния прокурор; да се одобрят поправки в закона срещу прането на пари и др.

Прегледана: 46479

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече