Нови обвинения за Георги: Заканвал се да убие Дебора

0

- Advertisement -

Районната прокуратура-Стара Загора е повдигнала допълнително обвинение спрямо Георги Георгиев по досъдебното производство за закани за убийство към 18-годишната Дебора Михайлова след събрани допълнително доказателства.

Наблюдаващият прокурор е прецизирал обвинението по воденото до момента досъдебно производство, съобщават от държавното обвинение.

Срещу Георгиев се водят две производства – за нанасяне на средна телесна повреда на Дебора, която получи 400 шева, след като наряза момичето с макетно ножче, и за закани за убийство. 

Днес на 26-годишния мъж е било предявено обвинение за това, че в периода от началото на месец април 2023 г. до 25 юни 2023 г. се заканил с убийство на Дебора. Според събраните нови доказателства заканите са отправени лично към пострадалото момиче и чрез мобилно приложение, като в тях се съдържат агресивни заплахи за саморазправа.

До момента бе установено, че Георги се е заканил на момичето по мобилно приложение на два пъти – на 24 и 25 юни 2023 г., за което той е привлечен като обвиняем. Новите доказателства сочат обаче, че мъжът е заплашвал Дебора още четири пъти от април до 25 юни – или общо шест пъти, за което му е повдигнато допълнително обвинение в рамките на воденото досъдебно производство за закана с убийство. 

По двете дела срещу него са събрани категорични доказателства, че е извършил престъпленията. Те се базират на разпити на свидетели, експертизи, огледи на местопроизшествието, веществени доказателства и биологичен материал и др.

Георги Георгиев е в ареста след повторното му задържане на 30 юли. Съдът уважи искането на прокуратурата и го остави в ареста. Обжалването на мярката е насрочено за 9 август.

Прегледана: 68862

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече