Зарица Динкова: Без клиент, нямаме бизнес, нали така?

0

- Advertisement -

„Темата с искането на оставки се изтърка“. Така министърът на туризма Зарица Динкова отговори на ресторантьорите, които ден по-рано поискаха тя да освободи поста. 

„Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си, е качествено отношение. Моят апел към бизнеса беше именно да ми помогнат да защитим качеството на продукта. Защото аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите. Без клиент нямаме бизнес, нали така? Всички сме заинтересовани клиентите да са доволни, за да има растеж“, коментира Динкова пред журналисти в Бургас.

По думите ѝ отношението към клиентите трябва да е много внимателно, защото, „за да защитим ставката от 9% (ДДС), трябва да имаме база, с която да я защитаваме – да стъпим на това, че имаме един по-качествен продукт с отношение към клиента, към условията за преживяване към услугата туризъм в България“.

Зарица Динкова беше категорична, че не вижда причина да ѝ искат оставката, след като тя си е свършила работата.

„В случая защитих интереса на целия туристически сектор, ние трябва да поддържаме един добър имидж – не можем да демонстрираме такова отношение в индустрия, в която всъщност гостоприемството и отношението са основата на продукта, който ние предлагаме“, подчерта министърът на туризма.

Динкова каза още, че е разговаряла с министъра на здравеопазването относно медицинската помощ по плажовете.

„Планирам среща с министъра на здравеопазването, има идея в медицинските пунктове по плажовете да се наемат и парамедици, а не само медицински персонал“, коментира тя.

Министърът на туризма обясни също, че много държи на партньорството с местната власт и именно заради това е била срещата ѝ днес с кметове от Бургаско.

По думите ѝ с тях е обсъдила възможностите за достъп до туристически услуги, както и туристическата инфраструктура, а следващата седмица предстои среща с кметовете по Северното Черноморие.

„Септември и октомври имаме с около 20 до 40 процента ръст на полетите спрямо миналата година, има нови дестинации от Полша и Англия, има екзотични полети от Кувейт и Испания. Целта е второто крило на сезона да се удължи. Държим във всяка една община да има по един общински плаж, защото има много жалби по отношение на платените зони“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов.

Прегледана: 69439

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече