Управлява ни мафия: Властта с таен план да убие българската енергетика

0

- Advertisement -

Таен план на Министерството на енергетика, изготвен с гриф само „за обсъждане” от 3 юли 2023, подготвя гъвкавото убийство на българската въглищна енергетика. Предлага се с решение на Народното събрание да се промени дългоочакваната „дойна крава” на крадливия български политически елит – прословутият План за възстановяване и устойчивост (ПВУ), на който се надяват да пълнят чекмеджета управляващите безродници, алармираха енергийни експерти.

Парите по този план са лепилото, спойката и сглобката на новата ротационна коалиция. Ето какво се готви – в няколко кратки абзаца се предвижда сваляне на въглеродните емисии с 30 процента до 2025 година, т.е., само за 18 месеца – по два начина.

Първо, чрез „гъвкаво” използване на ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 1, ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 2 и ТЕЦ МАРИЦА ИЗТОК 3.

Второ, чрез бързото затваряне на 800 мегавата „технологично остарели мощности”, за което трябва да се приеме и утвърди дори график за спиране. На човешки език това най-вероятно означава, че т.нар. „американски тецове” ще бъдат оставени да работят на спокойствие поне до 2026 година, когато изтичат и техните страхотни договори, държавният „ТЕЦ Марица Изток 2” ще стои в резерв или ще работи само зимата „гъвкаво”, като ние му плащаме заплати през лятото,

а другите централи като „Брикел” „ТЕЦ Марица 3 Димитровград” и вероятно ТЕЦ „Бобов дол” бързо ще се ликвидират.

Сборът от мощностите на трите централи учудващо е точно 800 мегавата. Понеже документът очевадно е скалъпен от новата супер неграмотна вълна в българската политика, мечтаеща за „зануляване“ на държавата и оттегляне по екзотични острови, носи и гръмки заглавия като „Стратегически пъзел”.

Потърсени за коментар енергийните експерти бяха удивени от „стратегическия” хаос и намеренията на документа, който всъщност цели отмяна на решението на Народното събрание от 12 януари тази година, когато в изблик на разум и огромно конституционно мнозинство от 175 гласа бе взето категорично решение МС да предоговори безумните ангажименти, поети от Кирил Петков и Асен Василев пред Европейската комисия покрай ПВУ от предното правителство на „Промяната”.

Чисто по фарисейски и „маркетингово” документът цели да раздели на фракции сплотените до момента българските енергетици, като предлага на част от тях да „умрат гъвкаво”, а на други да „умрат веднага”.

За пореден път в услуга на чужди господари и брюкселската върхушка на дръвника на историята могат да отидат хиляди български работници и техните семейства. Ще е интересна и позицията на повратливата и вече ужасно гъвкава ГЕРБ, но както често се случвало в българската орисия, националното предателство най-вероятно ще продължи до пълната му победа и пълното заличаване на българската енергетика.

На някого в Европа не му е нужна България, произвеждаща ток, а България послушна и внасяща всичко отвън. След като вече внасяме гръцки домати от Турция, скоро ще внасяме и електричество оттам. Ако въобще има от къде да се внася, защото да ликвидираш 800 мегавата си е почти на един реактор на АЕЦ Козлодуй.

Това се готвят да направят крадливите недоразумения в Народното събрание – да затворят поредния реактор, просто за да прилапат едни много пари, а българските енергетици „кучета ги яли”, признаха експертите.

Прегледана: 66669

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече