Борисов става депутат, обвини всички партии за хаоса в държавата, ще говори с тях за кабинет

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи оферта към всички парламентарно представени формации в опит да реализира успешен управленски мандат, който ще му бъде връчен след Великден. Бившият премиер обяви, че е готов да работи с всички политически фактори в страната, включително проруската “Възраждане“, както и с министри, предложени от президента Румен Радев.

Въпреки офертата към политически субекти с проруска ориентация, Борисов се обяви за съставяне на редовно стабилно правителство с проевропейска ориентация.

Лидерът на ГЕРБ каза, че този път няма да се откаже от депутатския си мандат, за да може лично да води преговорите за съставяне на правителство заедно със своите колеги в партията. Преди ден “Продължаваме промяната“ обявиха, че няма да подкрепят кабинет с мандата на ГЕРБ, а “Възраждане‘ обясни, че ще гласува подкрепа само на свое правителство.

Без участието на тези две формации единствената реална възможност за коалиция остава т.нар. „хартиена коалиция“ – ГЕРБ, ДПС и БСП, с възможно присъединяване от ИТН.

“Всички партии са виновни за хаоса в държавата“, каза Борисов и допълни, че не може партиите да решават за участието си във властта спрямо наближаващите местните избори.

“Нищо общо нямат местните избори с управлението на страната. Важно е тези, които са участвали в счупването на държавата, да участват в решаването на проблема сега“, обясни Борисов, цитиран от Юрактив.

“Ако иска и президентът Радев да участва, ако има министри, които смята, че могат да помогнат. След мене той е най-дълго управлявалият държавата“, напомни бившият премиер.

После допълни: “Добре дошли са и от “Възраждане“. Вече много висшисти гласуват и там. Със 102 000 (гласа) са нагоре. Трябва да ги уважаваме“

Борисов не обясни как “Възраждане“ се вписва в идеята му за правителство, което спазва ангажиментите на България в НАТО и ЕС. “ Аз съм имам партньори в България и Америка, те се тревожат какво се случва“, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов отговори на много малко въпроси с обяснението, че всяка дума в повече би огорчила и наранила другите партии още повече, а неговата цел е да обединява. Той все пак отговори на въпрос дали би подкрепил предложение за импийчмънт на Радев

“Аз съм категорично против в този хаос да ударим и единствената институция, която работи. Благодарение на нея държавата не се е разпаднала. След избор на редовно правителство Радев ще се влезе в правомощията по конституция“, каза Борисов.

Прегледана: 77852

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече