Протоколите пълни с грешки, викнаха майка на бебе да си поправи документа посред нощ

0

- Advertisement -

Сериозна небрежност при попълването на протоколите от секционните избирателни комисии в Бургас предизвика напрежение при предаването на книжата, предаде БНТ.

Част от представителите на СИК-овете вече се бяха прибрали по домовете си, когато им бе позвънено да се върнат заради сгрешените протоколи. Сред върнатите хора бе и майка с 10-месечното ѝ бебе.

„Сутринта участвах в комисията и казах на председателката „не мога да дойда (при предаването на протоколите – б.р.), имам 10-месечно бебе, оставих я вкъщи. „Добре“, казаха, съгласни бяха. Накрая ми звънят: „ела, има грешки, трябва да се оправят“. Викам: „Имам 10-месечно бебе“, тя – „не ме интересува – ела“. Какви документи ще оправям аз с това бебе“, сподели жената.

Грешките при вписването на протоколите са поради небрежност, иначе членовете са преброили вярно и гласовете, и преференциите, обясни председателят на РИК-Бургас Михаил Янев.

„Една от обичайните грешки, която ни изправя косата, е да запишат всички преференции – от хартиеното и машинното гласуване, само в графата за хартиено гласуване“.

Протоколът е много сложен и обемен, видеонаблюдението забави процеса допълнително, каза още Янев. Очакванията са обработката на протоколите да продължи и след 7 часа сутринта.

Прегледана: 76088

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече