„Столипиново“ се зарина в боклуци

0

- Advertisement -

Прокуратурата погна нерегламентираните сметища в Пловдив. Под прицел е квартал „Столипиново“.  Проверката е констатирала 16 нерегламентирани сметища в квартала.

Тук по-голямата част от населението е свикнало да изхвърля боклуците извън контейнерите. В района са разположени 50 нови контейнера за смет, а само за последната седмица са извозени над 150 тона отпадъци, предава Нова тв.

„Столипиново“ е най-големият ромски квартал на Балканите, но и най-мръсният. В него живеят близо 60 хиляди души. „Виж как хвърлят боклуците, казанчетата не може, празни стоят, боклуците тука. Кой ги приема, ставаме болни, ние ги приемаме, децата“, обяснява Анка Тодорова, която живее в квартала.

Боклуците забелязала и прокуратурата и решила да провери.

„На местата, на които сме установили незаконни сметища, а те на територията на квартала са поне 16, сме установили и битови отпадъци…Явно недобросъвестни строители са изхвърляли отпадъци, а не ги депонират на нарочните за това сметища“, заяви зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов. 

От прокуратурата отчитат, че сметосъбирането в квартала се извършва по график, но съдовете стоят празни.

„Сами виждате, че съдовете са празни, ежедневно се обслужват, но изхвърлят боклуци на нерегламентираните сметища“, споделя отговорникът на ОП „Чистота“ Надя Цветкова.

Проблем има в малките улици на квартала, където не може да влиза специализираната техника за почистване.

Дали в „Столипиново“ ще чуят призива на магистратите предстои да разберем. Мащабното почистване на квартала в Пловдив продължава и в неделя.

Прегледана: 75990

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече