Лена Бориславова: Отношенията ни с Кирил Петков са само служебни и приятелски

0

- Advertisement -

Бившата началничка на кабинета на експремиера Кирил Петков Лена Бориславова обяви, че след изборите ще реши дали да остане като депутат, или ще отиде в правителството. Тя отговори така на два пъти поставен й въпрос в интервю по бТВ.

Бориславова, която заема второ място в листата на „Продължаваме промяната-Демократична България“ в 24 МИР в София обяви, че целта на ново обединение е да формира кабинет. Попитана дали ще стане влезе в парламента, ако бъде избрана, отговори, че ще вземе това решение след като прецени къде ще е по-полезна – в Народното събрание или в изпълнителната власт.

„Когато влизаш в политиката, знаеш, че ще платиш цена. Очакваше се, че атаките ще бъдат основно по линия на политиките. Оказа се, че другите сили действат по различен начин. Така или иначе не бих пожелала на никого да минава през толкова интензивна атака“, заяви още тя.

По нейни думи, в българската политика има повече политическа немощ да се работи с аргументи, отколкото сексизъм. „Не е идеалното положение на жените в политика, но то никъде не е. Това, което ми се случи, не е защото съм жена“, заяви тя

Тя не скри, че е очаквала атаки за политиките на „Продължаваме промяната“, но не и личностните атаки. „На никого не пожелавам да му се случи нещо подобно, но това няма да ни спре, защото имаме по-голяма задача Искаме България да е място, от което хората не искат да си тръгват, а да остават тук“, каза Бориславова.

„Разбирам защо те го направиха – не бяха доволни от това, че са изпадаща политическа сила, че не се получиха някои от нещата, които те желаеха за присвоят в управлението. Без лоши чувства – има си канален ред. Това не е първото дело срещу телевизия 7/8 за подобни неща, няма и да е първото спечелено дело“, коментира Бориславова, която заведе дело срещу сценаристите на Слави Трифонов.

Като ефект от влизането си в политика Бориславова посочи, че е загубила личното си пространство. Допълни, че е използвала времето, в което не е била на екран, да работи за увеличаване на експертния потенциал на „Продължаваме промяната“.

В отговор на въпрос Бориславова каза, че липсата на рефлекс е била причината с Кирил Петков да не реагират по-бързо на слуховете за тяхната връзка. „Отношенията ми с Кирил Петков са служебни и приятелски в рамките на „Продължаваме промяната“, обяви тя.

Бориславова очаква новата коалиция да е първа политическа сила с убедителна преднина и да може да формира кабинет. Това щяло да даде шанс на новото обединение да довърши всички задачи, зад които е заставала „Продължаваме промяната“.

По повод постоянните критиките на ГЕРБ, Бориславова уточни, че от партията на Борисов като че ли забравят, че са управлявали България 12 години, а кабинетът на „Продължаваме промяната“ е имал само 164 работни дни. „Дори и за това време България се промени. Най-малкото един управленски модел, който предизвика протести, няма шанс да се върне“, каза още тя.

Прегледана: 73807

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече