Зеленски на първата годишнина от войната: Ние сме силни, ще победим всички

0

- Advertisement -

Първата годишнина от войната на Русия в Украйна президентът Володимир Зеленски отбеляза с видео послание за непокорство към своя народ с думите: „Ще победим всички“, предаде Ройтерс.

Във видеоклип, разпространен в медиите и озаглавен „годината на непобедимост“, 45-годишният държавен глава си спомни как се обърна към украинците преди година в кратко изявление. 

„Преди една година на този ден, от същото това място, около седем сутринта, се обърнах към вас с кратко изявление, продължило само 67 секунди“, каза на днешния 24 февруари в своята 15-минутна реч на фона на тържествена музика.

„…ние сме силни. Готови сме за всичко. Ще победим всички. Ето как започна всичко на 24 февруари 2022 г. Най-дългият ден в живота ни. Най-трудният ден в най-новата ни история. Събудихме се рано и оттогава не сме спали“, казва още украинският президент. 

Той напомни, че западните военни служители оценяват жертвите и от двете страни на най-големия конфликт в Европа след Втората световна война на повече от 100 000 убити или ранени. Загинаха десетки хиляди цивилни, а милиони други избягаха от заплахата на бойните действия.  

Прегледана: 78488

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече