Бивш полицай уби известния психолог Иван Владимиров

0

- Advertisement -

Задържаният за убийството на психолога Иван Владимиров е бил служител на МВР преди 23 години, каза главния секретар на МВР Петър Тодоров пред журналисти, цитиран от БТА.

За причините, довели до трагичния случай, Тодоров посочи – изострени съседки отношения, за които са подавани сигнали от 2020 г. насам.

Има 12 подадени сигнала, като основната част от тях са от извършителя по отношение на действия на майката на жертвата. Сигналите не са били за насилие, а по битови въпроси – шум, цапане на общите части и други подобни.

Убийството е извършено със законно притежавано оръжие.

Главният секретар посочи, че са дадени указания на областните дирекции и районни управления за още по-голямо прецизиране на мотивите, с които гражданите изискват да придобият оръжие. В момента се извършват проверки на вече дадените оръжия.

Иван Владимиров – Нав беше застрелян от своя съсед снощи около 22:30 часа в блок на ул. „Черковна“ в София, където живеел.

От прокуратурата отбелязаха, че нападателят не е отрекъл извършеното от него убийство и е предал на органите законния си пистолет.

Случаят напомня на стрелбата от миналия ноември близо до Женския пазар. Тогава бивш военен застреля 41-годишен мъж след скандал за ремонт. След трагедията се оказа, че жалби са подавани, но не е имало адекватна реакция.

Тогава Владимиров, който бе сред коментаторите на предаването на бТВ „Преди обед“ разказва за проблемите със съседа си. Той заявява, че многократно е ходил в полицията, но реакция не е имало.

„Аз имам съсед, който според мен има ментално отклонение. Аз нямам уредба вкъщи, нямам телевизор, нищо не правя вкъщи освен, че работя на компютъра и между 2 и 4 чат-пат се движа на компютърния стол. Той ми залива вратата с машинно масло, хвърля ми яйца по прозореца, защото аз съм му вдигал шум и не можел да спи. Аз мога да се закълна във всичко свято, че съм най-тихият човек на света и по-тих от това няма как да бъда. Ходих много пъти в полиция, казват, че нищо не може да се направи. А това е бивш полицай, който най-вероятно има и оръжие. И аз също не знам дали утре няма да съм поредният такъв случай на застрелян, просто защото на него му е превъртяло“, заявява психологът.

Прегледана: 83777

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече