На последното заседание на 48 НС: Вежди подари на депутатите свитък със снимките им

0

- Advertisement -

Плакат със снимките на всички 240 народни представители от 48-ото НС завари на банката си всеки един от народните представители при пристигането си в пленарната зала. Свитъците бяха чинно подредени на местата им, до пултовете за гласуване.

Оказа се, че това е подарък за спомен от председателя на НС Вежди Рашидов, пише Дир.бг. Но също така и че не е иновация, а възобновяване на парламентарна традиция още от зората на създаването на новата българска държава и парламентарната република.

„Свитъците са по идея на председателя на Народното събрание господин Вежди Рашидов за възобновяване на една традиция, която е започнала с учредителното народно събрание – да се прави такъв общ портрет с всички народни представители и ръководството на Народното събрание“, обяви от трибуната водещият заседанието Йордан Цонев.

„Тази традиция по-късно в годините е била прекъсната и председателят на Народното събрание пое инициативата да бъде възобновена от тук нататък. Това е един документ за историята и поколенията“, обясни Цонев.

Вежди Рашидов издаде и кой му е помогнал да реализира идеята си – депутатът от БСП Петър Кънев, който е собственик на печатница.

„Да благодаря на г-н Петър Кънев за свитъците, които ни ги напечата в неговата печатница безплатно“, издаде Рашидов, а залата избухна в аплодисменти и възгласи.

Веднага след това без никакви дебати и спорове пленарната зала гласува декларация, с която осъдиха ескалиращите антибългарски прояви в Република Северна Македония. Гласуваха я 184 депутати, а един от ПП се въздържа.

С документа народните представители настояват властите да предприемат целенасочени мерки за борба с престъпленията от омраза във всички форми и проявления, както и да бъдат разкрити и наказани извършителите на нападението срещу Християн Пендиков.

От „Продължаваме промяната“ поискаха да бъде гласуван на второ четене Търговският регистър, но залата отхвърли предложението, а Цонев обясни, че Председателският съвет тази сутрин е взел решение в дневния ред на последното заседание да не влизат изобщо закони за второ четене.

Прегледана: 89917

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече