„Промяната“ отказа да се среща с проф. Габровски и ГЕРБ

0

- Advertisement -

„Продължаваме промяната“ не дойдоха на разговорите за съставяне на правителство с проф. Николай Габровски, който е номиниран за премиер от ГЕРБ-СДС. 

В писмо от председателя на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров се аргументира с факта, че от партията многократно са заявили позиция, че няма да подкрепят с първия мандат правителство, но са готови по нататък да водят разговори в следващ етап и да дискутират 16-те приоритета за коалицията политики, ако Габровски стане министър-председател.

ПГ на „Продължаваме Промяната“ (ПП) благодари за поканата за среща с цел съставяне на правителство.

Още вчера от „Възраждане“ заявиха, че няма да отидат днес на преговори с проф. Габровски. Лидерът на партията също е изпратил писмо до ГЕРБ.

В пост в профила си във Фейсбук председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова написа, че „две парламентарни групи отказаха дори среща, коалиция ПП В – Предсрочен Парламентарен Вот“. Към публикацията са прикачени снимани писмените откази на ПП и „Възраждане“.

Три дни преди крайния срок за връщане на първия мандат продължават разговорите за съставяне на правителство. На среща с проф. Николай Габровски, който е номиниран за премиер от ГЕРБ-СДС, са поканени всички партии. Днес предстоят разговори и с ДПС.

Засега е ясно, че парламентарните групи на ПП, „ДБ, БСП и „Възраждане“ няма да подкрепят първия мандат.

Прегледана: 121414

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече