Още няма резултат от издирването на изчезналите рибари

0

- Advertisement -

Все още няма резултат от издирването на двамата рибари, информира кметът на Бургас Димитър Николов. Той съобщи, че е обследвано езерото Мандра с термо камера от пет различни и отдалечени една от друга точки. „Кадрите са ясни, но за съжаление без резултат до момента“, добави кметът.

Нощната операция по издирването на двамата рибари продължи близо три часа. С дрон с термовизионна камера е обследвана площта на езерото, както във водата, така и около бреговете му. В нощното издирване са участвали екипи на общината, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и полицията.

Издирването продължава и във вторник. Тази сутрин в езерото влиза лодка, съобщи БНТ.

Рибарите – двама мъже на 44 и 47 години – влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. в неделя. Сигналът за изчезването им е подаде в 6 ч. сутринта в понеделник.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група „Издирване” при отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА – Бургас.

„Надявам се да успеем да помогнем на екипите от водолази, полиция и пожарна безопасност, които през целия ден издирваха двамата мъже в езерото“, добави кметът. В официалната си фейсбук страница кметът Николов написа вчера: „Получавам обаждания от рибари, които имат готовност да се включат в издирвателната акция и им благодаря. Осигурихме допълнителна лодка, която ще бъде използвана утре. Ще направим всичко по силите си, за да помогнем. Винаги има надежда, имат я и близките на Ивелин и Петър, които макар и силно притеснени, вярват в добрия изход от тази критична ситуация! Дано!“.

Прегледана: 123944

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече