Предимствата и недостатъците на бързите кредити за пенсионери

0

- Advertisement -

Много пенсионери могат да използват бързи кредити, за да задоволят своите краткосрочни финансови нужди. Тези видове заеми често са необезпечени и изискват изплащане за определен брой месеци. Могат да се използват и за по-малки суми. Кредитните карти също са бърз начин за достъп до пари и често се използват за краткосрочни заеми. Видът кредитна карта, който избирате, зависи от вашата лична ситуация и история с кредитирането.

Краткосрочни заеми

Краткосрочните заеми са чудесен вариант за пенсионери с ограничен доход. Този вид кредит за пенсионери им позволява да правят по-малки плащания по сметките си. Тези заеми са идеални за извънредни ситуации. Лихвените проценти обаче обикновено са много високи и в крайна сметка могат да струват на пенсионера много пари под формата на такси.

Друго предимство на използването на краткосрочен заем за пенсионери е, че предоставя ценна опция за ликвидност. Въпреки че те обикновено са най-евтиният източник на пари, важно е да се разработи план за изплащане на заема. Въпреки че може да бъде полезно в краткосрочен план, може да затрудни пенсионерите да спестяват за бъдещето си.

Необезпечени заеми

Когато се пенсионирате, можете да използвате необезпечен заем, за да покриете някои разходи. Това е бърз и лесен начин да получите пари в брой и обикновено е безлихвен. Можете също да го използвате, за да правите покупки или да плащате за подобрения в дома. Много банки предлагат кредитни линии, които са достъпни за пенсионери.

Обезпеченият заем, от друга страна, използва вашия имот като обезпечение. Въпреки това, ако не изпълните задълженията си по обезпечен заем, заемодателят може да върне вашия дом. Въпреки че много хора смятат пенсионирането за време без стрес, все пак е важно да внимавате с финансовото си бъдеще. Въпреки че може да мислите, че ще имате повече време за прекарване, все пак трябва да бъдете реалисти относно способността си да изплатите заема си.

Когато кандидатствате за заем за пенсиониране, уверете се, че сте над минималната възраст. Много заемодатели имат максимална горна възрастова граница, обикновено около 50 години. Някои дори имат ограничение от 75 години. Не забравяйте, че можете да използвате вашата пенсия и спестявания, за да платите заема си, но кредиторите може да не са толкова снизходителни, ако доходите ви са ниски.

Удобство

Кредитите до заплата за пенсионери са най-удобният начин за вземане на пари в брой. Те обаче носят и най-висок риск. Една малка грешка може да вкара възрастния човек в цикъл на дългове, който може да отнеме месеци или дори години, за да излезе. В допълнение към високите лихвени проценти, заемите до заплата често идват и със скрити такси. Някои от тези такси могат да достигат до 35 процента на ден или дори повече. Затова, се уверете, че четете много внимателно условията в договора, който подписвате.

Много пенсионери разчитат на социалноосигурителни обезщетения, за да плащат месечните си разходи и това може да бъде трудно за бюджетите им. За щастие има много начини за избягване на финансови проблеми за пенсионерите. Дори ако те са зависими от социалното осигуряване за по-голямата част от доходите си, има заеми до заплата, които са достъпни онлайн, за да им помогнат да се справят с неочаквани разходи. Освен че са по-бързи от традиционните банкови заеми, онлайн заемите до заплата за пенсионери могат да бъдат в текущата им сметка в същия ден.

В България една от най-предпочитаните небанкови финансови институции – Фератум – също предлага кредити за пенсионери с прозрачни условия и ниски лихви.

Прегледана: 130849

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече