Срам! Закараха негодни фургони на хората от наводнените села

0

- Advertisement -

Обещаните от държавата фургони за най-тежко пострадалите от наводненията карловски села са негодни за употреба – в тях няма мебели, отопление, както и вода и електрическо захранване. Това разказаха граждани пред двете частни национални телевизии.

Държавата ще предостави общо 33 фургона. Вчера бяха доставени първите пет фургона в Каравелово. Днес предстои поставянето на още 3. В Слатина се очаква също днес да пристигнат необходимите 6 фургона, които ще бъдат монтирани на обща площадка. След това ще бъдат изпратени и 17 временни жилища в Богдан.

Условията в тях обаче са повече от мизерни. Те разполагат с по три легла без матраци, два котлона, мивка и санитарен възел. Нямат обаче вода и електричество, както и никакво оборудване. Хората разказват, че на този етап в тях няма как да се живее.

Властите обещаха фургоните скоро да бъдат оборудвани. Кметът на Каравелово Славка Червенкова обясни пред Би Ти Ви, че дори е имало семейства, които като са видели фургоните, са поискали и в техните домове да се поставят. Тя обясни, че ще се доставят хладилници, кухненски шкафове и конвектори. Работи се и по проблема с авария на тръбопровод.

Прегледана: 86715

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече