Стефан Янев: Демонизирането на партии е вредно, може да преговаряме за коалиция с ГЕРБ и ДПС

0

- Advertisement -

Ние сме най-малката парламентарна група. Но всъщност участието в политическия живот и в парламента не разделя партиите на големи и малки, а на такива, които предлагат решения, и такива, които не предлагат решения. Това заяви лидерът на „Български възход“ Стефан Янев пред NOVA.

„Български възход“ влиза на 7-о място в 48-ото Народно събрание, сочат данните на ЦИК при обработка на 99% от секционните протоколи.

По думите на Янев съставянето на кабинет е отговорност на всички политици.

„Съставянето на правителство трябва да е отговорно поведение на всички политици и на всички парламентарно представени партии. Това мое виждане не се е променило. Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, изискват от всички нас на политическото поле, да намерим пътя към диалога“.

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения“, посочи Янев в отговор на въпрос партията му би ли се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана.

„Посланието на българските граждани – при тази ниска избирателна активност и при този тип парламент, който е без ясно мнозинство – явно е „седнете и се разберете“, допълни той.

Янев не отхвърли коалиция с ГЕРБ и ДПС. За него диалогът е възможен.

ГЕРБ е българска партия, коментира Янев и се обяви срещу демонизирането на отделни партии. Ако третия мандат отиде при Български възход Стефан Янев е готов да разговаря с всички. Той се обявява за експертен кабинет. Премиерът трябва да е човек, който може да предлага решения.

Прегледана: 91075

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече