Методи Андреев: Бойко Борисов е направил най-много полезни неща за Кремъл, ГЕРБ е същата като БКП

0

- Advertisement -

Най-успешният български политик, приложил най-полезни за Кремъл политики е Бойко Борисов. Той е дал на Москва най-много. Чак ми става смешно какъв ястреб се извъди. Прилича на Барон Мюнхаузен – говори такива врели-некипели.

Това коментира пред Фрогнюз Методи Андреев.

Пази Боже партия с такъв лидер да спечели и да управлява. Той е абсолютен демагог. Всичко, което казват от ГЕРБ, са огромни лъжи. Ако хората излязат да гласуват, възможно е да има коренна промени ситуацията и да има светлина в тунела. Иначе в тунела може да срещнем влак на ГЕРБ, ДПС и “Възраждане” и той да ни блъсне челно, допълни Андреев.

Не трябва да забравяме, че ГЕРБ най-успешно реализира политиката на някогашната БКП и създаде своя номенклатура. В началото на прехода беше изключително трудно да бъде победена БКП, защото номенклатурата й, която бе участвала в различни по мащаб кражби, облагодетелствани от комунистическия режим, продължаваше по инерция да гласува за нея, каза още той. 

Същото е положението с ГЕРБ. Да не забравяме, че Борисов все пак е бил член на БКП. Като такъв той много добре разбира, че най-сигурният начин е да създадеш прослойка от облагодетелствани хора, участвали в различни по мащаб далавери, да говориш демагогски, да създадеш зависими от твоето управление хора, благодарни на това, че са калинки и с много семпло образование са направили сериозни кариери. Електоратът на ГЕРБ е такъв в голямата си част. Има и гербаджии, които все още вярват, че Борисов е техният лидер и пази държавата от това БСП да не дойде на власт, посочи още Методи Андреев.

По думите му правителството на Кирил Петков е направило важен пропуск, като не е сменило светкавично ръководството на някои от основните институции.

„Тук-там може би някои ръководители са сменени. Това е основният проблем на предишното правителство. Още в първата си минута то трябваше да изгони например Комисията за защита от конкуренцията, защото тя поддържаше българските монополи. Благодарение на нея имаше монопол в горивата и куп икономически дейности. Тя продължава изцяло да бъде на ГЕРБ – знаете, че майката на депутата Александър Ненков е председател на КЗК. Държавните регулатори трябваше моментално да бъдат сменени. Не направиха нищо за това да сменят представителя на държавата в “Лукойл”, каза Методи Андреев и допълни:


Тази забавена реформа даде до голяма степен бонификация на ГЕРБ и тази възможност да се съвземат. Виждате, че в момента (поне така казват социологическите проучвания) ГЕРБ води. Но тя не води, защото тези, които искат да гласуват за ГЕРБ са се увеличили. Те са същите, просто са се консолидирали. Видяха, че въпреки леката лустрация против корупцията, започнала по времето на предишното управление, в тези хора има желание. 

Прегледана: 120456

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече