Президентът се обяви за предсрочни избори през октомври

0

- Advertisement -

Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка политическа партия с амбиция за обществена подкрепа, трябва да заяви какъв изход предлага. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след посещението си в Черна гора, предаде БГНЕС.

Предстои да връча проучвателен мандат на втората по численост партия, ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно представени партии на консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризите, какви са техните формули за коалиране и след това ще реша на кого да връча третия мандат, съобщи Румен Радев.

Той не каза в кой ден точно ще покани ГЕРБ, но подчерта, че това ще стане в рамките на дни.

Ако изборът на партиите е предсрочни избори, считам, че те е редно да се проведат в началото на октомври, допълни още Румен Радев.

Консултациите преди третия мандат държавният глава заяви, че ще насрочи веднага, ако бъде върнат втория мандат.

Очаквам управленско мнозинство, което с реална и последователна работа да се ангажира страната ни да не остане в периферията на Европа, заяви още Румен Радев.

Той предупреди, че бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство преди края на юли, на практика приключва дейността и на правителството, и на парламента и много важни въпроси остават нерешени.

Според него самите партии чертаят все по-дебели червени линии и съставянето на правителство след евентуални предсрочни избори става все по-трудно. 

Прегледана: 134104

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече