Илиян Василев: Селският хитрец Борисов все се прави на разсеян като стане напечено – и сега, и при КТБ

0

- Advertisement -

Селският хитрец Борисов сам разкри ключовата си роля в опита за преврат. Като се направи на разсеян, че нищо не знае, между другото типична реакция всеки път като стане напечено и той е в основата на комплот. Така беше и при КТБ – не бяха го информирали, а Цветан Василев разкри личната му съпричастност. И сега – заедно с ДПС се договорили с ИТН за ново правителство в този парламент и първият ход е направен. И пак ”легна на дъното”. ГЕРБ ги няма, а ДПС вкарват в публичния ред дъвката за природния газ.

Това пише във Фейсбук профила си Илиян Василев.

„Ако си спомняте преди няколко дни той поиска властта „веднага“ и Орлин Алексиев веднага му я сервира на тепсия. Истината обаче е една – мафията прави опит за преврат и има всички шансове да успее.

Борисов и Орлин Алексиев нещо не разбират – без подкрепата на София правителство не може да има, а остатъчния авторитет на ГЕРБ и ИТН няма шанс. Планирали са баснословни харчове защото година и нещо не могат да цоцат от публичните средства в „онези“ обеми и корупционната конструкция бе на път да рухне.

И още нещо – ИТН може да управлява като правителство на малцинство, докато Борисов и ДПС не поискат вот на недоверие. Но искайки вот на недоверие, се разобличават.

Проблемът е, че правителството ще бъде блокирано да направи каквото и да било. От стачки на пътните фирми, на профсъюзите /които са на хранилка/, от работодатески организации /също/. Изобщо сблъсъкът е между целия модел на прехода и силите на новото, които обаче са още неопитни, крехки и недостатъчно прозорливи.

Ситуацията напомня 1997 година. Мафията остави прозорец за различност само 4 години. Натрупали пари и власт, сега оставиха само година и малко.

Но едно голямо предупреждение – ИТН беше поредния отровен двойник на Промяната, която протестиращите искаха и очакваха. В момента готвят нови подобни проекти, защото е ясно, че ИТН са пътници – техният срок за годност изтече.

Проблемът обаче е че ДБ и ПП не са достатъчно проактивни, достатъчно гъвкави и дори агресивни, когато стане реч да формират дневния ред на обществото и да не допускат „отровни двойници“, добавя той.

Прегледана: 111547

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече