Проф. Аргирова: На хората с фалшив сертификат трябва да се даде шанс да се ваксинират

0

- Advertisement -

Зеленият сертификат за антитела трябва да отпадне. Това мнение изрази здравният експерт и съветник на премиера Кирил Петков проф. Радка Аргирова. „Чисто българско наше произведение са сертификатите за антитела”, обясни тя пред Нова тв.

По нейни думи основната цел на новия план за борба с пандемията е превенция и намаляване на натиска върху здравната система. В него България условно е разделена на 6 клъсера от области, в които ситуацията с коронавируса ще се следи поотделно. Ако се налага, допълнителни мерки ще бъдат въвеждани там, където се налага. 

„Подходът е към всички в обществото. Този план се отличава с това, че имаме повече отговорност от страна на областните щабове. Ако имаме в Добрич някаква си ситуация, там трябва да се вземат мерки, които няма да се взимат в Гоце Делчев”, смята проф. Аргирова.

Според нея с новия план има предвидимост, а хората могат да следят тенденциите и да са подготвени хората. Тя изрази надежда, че няма да се стига до запълване на интензивните легла до над 80%. „Боя се, че не се спазват мерките – маски, дезинфекция. Боя се за възрастните хора, особено ако не са ваксинирани”, каза проф. Аргирова.

Тя заяви още, че не е чула досега за починал човек от Омикрон. „В момента сме в положение на едновременна циркулация на Делта и Омикрон. Смъртните случаи продължават да са от Делта”, обобщи Аргирова. Тя смята, че на хората с фалшиви сертификати трябва да бъде даден шанс да се ваксинират.

Прегледана: 79708

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече