Кирил Петков безкомпромисен: Край на политическите назначения, предлагам да отзовем Пламен Георгиев от Валенсия

0

- Advertisement -

Ще обсъдим една точка, която е важна за новото правителство. Това е, че оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната дейност там, където отиват, особено в МВнР, приключват. Предлагам днес да отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен като консул във Валенсия, Испания, изцяло по политически причини. Нека това да бъде символ, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който ще се случват нещата оттук нататък.

Това обяви в началото на първото за годината правителствено заседание премиерът Кирил Петков.

Пламен Георгиев е консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на КПКОНПИ. Той беше назначен на тази позиция след скандала с незаконните пристройки на жилището му.

В самото начало на заседанието Петков поздрави здравният министър и отчете успех във ваксинационната кампания. „Нашите цели са да спасим максимално много животи през следващите месеци, да сме сигурни, че правим всичко възможно да не затворим икономиката, а децата ни да ходят на училище. За да се случва това, ваксинационната програма трябва да работи. Поздравът ми е към министъра на здравеопазването, защото само за вчерашния ден вече имаме 24 747 ваксинирани. От началото на новата програма са ваксинирани над 130 000 души. Нашата начална цел беше допълнително 300 000. Вече сме на 1/3 от тази цел, а сме само в първите дни на януари“, отчете министър-председателят.

Качваме тавана за COVID мерки за туризма от 1.8 до 2.3 млн. лв, каза още той: „Вчера министерство на иновациите и растежа представи програма по която от Българската банка за развитие осигуряват 60 милиона лева, като банката ще предложи два продукта – „Ликвидна помощ за ресторантьори“ и „Ликвидна помощ за хотелиери“.

Прегледана: 82098

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече