Без заря за Нова година в София, вижте как ще празнуват българите довечера

0

- Advertisement -

С празнични концерти и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде посрещната Новата година в много градове в страната.

Светлинно шоу по случай Нова година организират от Столичната община пред Народната банка в центъра на София. То ще започне в 19 часа на 31 декември. Светлинното шоу ще замести фойерверките, които от следващата година ще бъдат разрешени само от районните кметове, ако има предварително подадена към тях молба. Кметът Йорданка Фандъкова призова за по-малко шум от фойерверките в новогодишната нощ:

„Силният шум от гърмежите се отразява негативно, разбира се, на животните, заради което и фондация „Четири лапи“ прави тази инициатива, но то се отразява и на малките деца, особено на децата са с различни проблеми. Това също го знаем. Също трябва да подчертаем, че се отразява и доста негативно на чистотата на въздуха“.

Във Велико Търново празникът ще започне в 23 ч. на откритата сцена на площад „Майка България“, а в полунощ ще започне светлинното шоу, но без фойерверки.

Ансамбъл „Пирин“ ще представи концерт-спектакъл на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград в 23 часа.

С празничен концерт, но без традиционната новогодишна заря, ще бъде посрещната 2022 година в Симитли.

Концерт „Да посрещнем заедно Новата 2022 година“ ще има от 22 ч. на площад „Свобода“ в Русе.

Плевен ще посрещне новата година на централния градски площад „Възраждане“ с концерт, който ще започне от 21.30 ч.

В Добрич от 12 ч. часа на пл. „Свобода“ ще се състои предновогодишен концерт на ансамбъл „Добруджа“.

В Пазарджик новогодишният концерт ще се състои от 23 ч. пред драматичния театър в града. Зарята в града ще бъде заменена от светлинно шоу, без звук. Спестените средства от 8 хиляди лева ще бъдат използвани за местна кауза, по предложение на гражданите. Новогодишната заря се отменя и във Велинград.

Концертът в Шумен е от 22.30 ч. на откритата сцена в парка до Общината.

В Кубрат от 11 ч. в читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ ще се раздават баница с късмети и по чаша вино на гражданите. А от 23.30 ч. на централния площад ще се състои празнична програма.

Заради противоепидемичните мерки в страната Община Мездра реши, че традиционното посрещане на Новата година на градския площад няма да се състои. Средствата, предвидени за тържеството, ще бъдат предоставени на възрастни хора в нужда и на ученици с изявени дарби и творчески заложби.

Прегледана: 28569

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече