БСП свика специален пленум, за да изключи Кирил Добрев

0

- Advertisement -

Ръководството на БСП предприе процедура по изключване на бившия партиен ас Кирил Добрев. За целта днес и утре е свикан пленум „на подпис“. Единствената точка на заседанието е изгонването на Добрев. Неофициално се знае, че мотивите са уронване на престижа на партията, пише в. Сега.

Кирил Добрев, син на покойния Николай Добрев, помогна за избирането на Корнелия Нинова за лидер на БСП през 2016 г. Около 3 години той бе дясната ѝ ръка, а после двамата влязоха в тежък конфликт. Добрев отправяше тежки критики към Нинова, а на конгреса през 2020 г. опита да я конкурира за председателския пост.

Сега, покрай съставянето на правителството, той каза, че желае Нинова да стане министър, стига да остави БСП намира. А на 21 декември написа следното във Фейсбук: „От месец приятели, съпартийци, съмишленици ми задават едни и същи въпроси. Какво правим с БСП? Как изплуваме от дъното? Възможно ли е в политиката да получаваш все по-нисък резултат, а да го представяш като победа след победа. Изходът е само един – промяна и вътрешнопартийна кампания, която да стартира след конгреса. БСП е партия с достойнство и не може да се крие зад виртуална реалност. Трябва да си кажем истината в очите. И тъй като се познаваме, бъдете сигурни, че няма да остана безучастен“.

В края на миналия месец той обяви, че „човек, близък до Корнелия Нинова, е взел над 150 милиона от Бойко Борисов през обществени поръчки.“ Пред БНТ Добрев отказа да назове човека, когото има предвид. Спомена единствено, че става въпрос за член на Изпълнителното бюро на БСП. Изтъкна, че първо иска да изчисти този въпрос вътре в партията, а после ще представи информацията публично. Затова очаква лична среща с Корнелия Нинова.

Събитията той коментира така днес: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение“.

Прегледана: 82781

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече