Ами сега? Лаура Кьовеши прескача Иван Гешев, залъгвал я с дребни дела

0

- Advertisement -

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши прескача Иван Гешев, защото нашият обвинител №1 я залъгвал само с дребни дела, а големите кражби по времето на ГЕРБ стоят на трупчета или отдавна са заметени под килима!

„Това, че вие сте разширили начина на докладване по чл. 24, параграфи 1 и 2 е нещо, което ние приветстване. По този начин ние можем пряко да получаваме сигнали от полицията, от Гранична полиция и от Агенция „Митници“.

Това със сигурност ще подобри не само сътрудничеството ни, но и качеството на делата”. Това заяви европейският главен прокурор Лаура Кьовеши по време на разговор с министъра на правосъдието Иван Демерджиев.

„Като цяло мога да кажа, че сътрудничеството ни с България е много добро, в началото имахме известен проблем, че всички дела трябваше да минават през прокуратурата и в началото получавахме само малки дела”, атакува индиректно Гешев европрокурор №1.

„Сега, когато тази възможност е разширена, ще можем пряко да обсъждаме различни въпроси с органите на първа линия при установяване на престъпления“, допълни тя.

Министър Демерджиев и госпожа Кьовеши обсъдиха и необходимостта от промени в българското законодателство във връзка с работата на Европейската прокуратура. Министерството работи активно по тези теми и има готовност да ги предостави на вниманието на 47-ото Народно събрание.

Прегледана: 74693

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече