Проф. Коста Костов: Ще нарасне броят на фалшивите тестове за антитела

0

- Advertisement -

”Ще нарасне броят на фалшивите тестове за антитела. Новият хитов подарък за рождени и именни дни става фалшивият зелен сертификат”. Това предупреди пред ”Марица” пулмологът проф. Коста Костов, който е национален консултант по белодробни болести.

Той припомня, че в края на октомври излезе изследване на Евростат, което показа, че над 70% от хората у нас признават, че нищо не разбират от наука.

„Процентът на хората, които нищо не разбират от наука у нас няма да се промени. Той е свързан с тези, които са готови да си купят фалшиви сертификати. Брънка от това са зелените сертификати менте, които сега се дават като подарък на именни и рождени дни. Гостът поръчва сертификат на името на домакина и му го връчва. Вместо картина, книга или диск с хубава музика – фалшив зелен сертификат! И това е много ценен подарък!”, описва абсурда проф. Костов.

Според професора, деморализацията в обществото, при която се търси лесния път ще продължи да се задълбочава у нас. „Броят на зелените сертификати у нас многократно, подчертавам многократно, надвишава броя на ваксинираните хора. Това е ясен сигнал, че нещо се случва”, каза професорът.

Според видния български пулмолог сега ще нарасне броят на фалшивите тестове за антитела.

„Представете си какво чудо ще настане с лабораториите с антителата! Ще се наложат критерии, които изискват високи стойности на антителата и ще се дават пари да се трансформират показателите на тестовете”, каза проф. Костов. Предполага, че винаги ще се намерят служители в лабораториите, които да се изкушат и да подменят показателите за антителата.

„Ние се движим с няколко десетилетия назад от Европа. Макар да влязохме в евросъюза, ние знаехме, че не заслужаваме това място. Колкото повече стоим в ЕС, толкова повече се отдалечаваме от него”, каза проф. Коста Костов.

Прегледана: 106877

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече