Румен Радев: Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември

0

- Advertisement -

Изборите ще бъдат 2 в 1 на 14 ноември. Това обяви президентът Румен Радев от Плевен, цитиран от Дир.бг

Държавният глава участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града.

„Така ще спестим и парите в хазната, и времето на хората“, категоричен беше президентът.

„Ще разпусна НС максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време“, добави той.

„Явно е, че двете кампании за НС и за президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие. Ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България“, каза още Румен Радев.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето на страната и кои бранят корупционните схеми.

Радев заяви, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани, но не коментира дали ще има промени в служебния кабинет.

 „Подкрепям ценности, а не партии. Почтени българи има във всички български партии. Това е моята България“, заключи Румен Радев.

Името на Плевен стана символ на героизъм и саможертва и се извиси редом до легендарната Шипка, каза президентът на възпоменателния ритуал по повод 144 години от началото на Третия щурм за освобождението на града по време на Руско-турската освободителна война /1877-1878 г/.

„Обсадата на града наричаме епопея и като размах на военната операция, и като военно майсторство и като героизъм, макар и неуспешен, но Третият щурм на Плевен е важна страница в тази епопея и ние трябва да я препрочитаме, за да не забравяме никога цената на свободата, а цената е висока – хиляди са жертвите, а долината остава с името Мъртвата долина“, каза още в словото си държавният глава.

„Тази кървава жътва е осезаема навсякъде тук – в костниците, в могилите, в паметниците и в местата за почит. След месеци на кървава обсада именно руското оръжие беше преломът, който обърна хода на войната и благодарение на който днес имаме българската държава, а Плевен се превърна в град-мемориал, където срещата със спомена отваря очите и дава отговор на не един въпрос от настоящето“, добави президентът.

Той подчерта, че вече век и половина плевенчани с достойнство и чест, с братска признателност и грижовност пазят спомена за героите, за да не потъва той в пожълтелите страници на историята. „Благодаря на всички вас, плевенчани, които показвате, че признателността на нашия народ е по-силна от всякакви политически спекулации“, каза още държавният глава.

Прегледана: 53905

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече