Зоран Заев пристига в София утре за разговор със Стефан Янев

1

- Advertisement -

Служебният премиер Стефан Янев съобщи при откриването на днешното заседание на МС, че утре ще пристигне в София официална делегация от Република Северна Македония, която е водена от премиера Зоран Заев, предаде БТА.

   Ще проведем разговори и в общата политическа картина, и в дълбочина и конкретика, в търсене на подходящи решения, които са в интерес на двете страни и народи, каза премиерът, като допълни, че подробности по програмата на официалната визита ще бъдат по-късно оповестени.

   Въпросите, които ще разглеждаме са от особена важност и за двете страни и се надявам практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъда разгледана и в българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и перспектива на всички страни от Западните Балкани, каза Янев.

   Премиерът изтъкна, че днешният дневен ред на заседанието на кабинета е с богато съдържание и  предстоящите решения на правителството са още едно доказателство, че основната цел на служебния кабинет – да подобри ситуацията и търси решения на неотложни и други важни проблеми за обществото, продължава и днес. Наистина богато съдържание на дневния ред, доста въпроси, които имаме да обсъждаме, надявам се, че в крайна сметка ще търсим този позитивизъм, за който говорим, за да избегнем негативния тренд да показваме само недостатъци на това, което сме заварили, каза премиерът.

  Служебното правителство ще приеме на днешното редовно заседание Национален план за управление на отпадъците за периода 2021 – 2028 г. и Национален план за действие за насърчаване на равнопоставеността на жените и мъжете за периода 2021 – 2022 г. Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи/трансфери за 2021 г. за изплащане на стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища.

Прегледана: 119651
1 Коментар
  1. г-н Недев казва

    Този мангаллл, няма място в нашата Родина. Вън! Никакъв ЕС! Цигани!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече