Президентът към служебните министри: „Борисов 3“ изцеди хазната със спорни проекти, вие трябва да докажете, че грижата за хората е най-важна

0

- Advertisement -

Президентът Румен Радев представи структурата, състава и приоритетите на служебното правителство на официална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

„Служебното правителство ще управлява България, докато бъде съставено редовен кабинет, който, надявам се, да бъде излъчено от следващото 46-о НС след насрочените от мен избори на 11 юли. 45-ят парламент бе белязан от много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен – той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения, възроди се духът на парламентаризма и свободното слово, пропука се омертата, на която се крепеше компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите основи на почтеността и закона, и това ще е урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания“, заяви в началото държавният глава.

По думите му основната мисия на служебното правителство е организирането, подготовката и провеждането на свободни и честни избори. Според Радев обаче целта му е и да направи първата крачка към укрепването на държавността и да даде увереност на българите, че страната може да се управлява честно и прозрачно. 

„Изминалото правителство изцеди хазната със спорни проекти, вие, уважаеми министри, ще трябва да докажете, че грижата за хората е най-важна“, обърна се Радев към тях.

Прегледана: 84354

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече