Нагласите за ваксиниране: Героизмът умира на прага на болницата

0

- Advertisement -

Нагласите за ваксиниране сред българите търпят развитие на фона на нестихващата пандемия, сочи изследване “Екзакта Рисърч Груп”. 40,6% от нашенците гледат на ваксинирането като на нещо предстоящо и неизбежно, но по интересното е, че 37,2%, са заявили, че няма се ваксинират при никакви обстоятелства.
Какво да кажеш освен “чугунени български глави”.

Очевидно е, че ако оставим вирусът да вилнее по своите си закони или ще отнесе на онзи свят десетки хиляди българи, или ако го задържаме с непрекъснати локдауни ще мутира непрекъснато и пак ще отнесе десетки хиляди българи на онзи свят. Всеки се прави на герой до момента, в който някой негов близък или самият той не заседне в задръстването пред болницата, в едно с други заразени и започне бавно да гасне, докато се намери легло и свободни лекари за лечение. Героизмът умира на прага на болницата.

Трябва да стане адски горещо, за да омекне чугунената съпротива към единствения път, който може да ни върне нормалния живот. Вярно, всеки отговаря сам за живота си, но когато поведението, породено от тази антиваксърска философия е опасно за другите, намирисва на престъпна безотговорност. Добрата новина е чугунът у нас все пак омеква. Общо 62,8% от интервюираните в изследването вече мислят нормален живот без ваксина е невъзможен.

Източник: в. „Труд“, Емил Спахийски

Прегледана: 27585

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече