ЦИК скандализира: На някои места може изобщо да няма мобилни секции за изолирани от ковид

0

- Advertisement -

Около 1 , 5 часа ще са достатъчни за попълване на безупречен протокол от СИК. ЦИК не може да създаде нещо, което не е съобразено с Кодекса. Хубаво е да се сравни протокола за чужбина и този в страната и ще видите откъде идва проблема. Трябва да има отчетени преференции и те са много. Това каза говорителят на ЦИК Димитър Димитров по БТВ.


6 партии правят една страница от протокола. Ние можем да направим възможно да създадем условия за СИК. „Информационно обслужване“ имат монопол върху числата. Все пак трябва да им вярваме. Проблем е, когато източникът на грешката не може да бъде уточнен.

Винаги технологията е такава, данните от машинното гласуване се пренасят на ръка. Да се надяваме, че хората, колкото и да имат проблеми, ще положат достатъчно усилия да не нарушават правилата.

Мобилните секции по повод ковид са отговорност на изборната и местна администрация. До вчера много малко хора желаят, а в някои региони въобще не желаят да посещават изолирани от ковид. Може да се окаже, че в големи населени места като София и Бургас, може да има много малки такива мобилни секции, даже изобщо да няма.

Източник: БТВ

Прегледана: 24389

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече