Заведенията с ултиматум: Затваряте всичко или нищо! Иначе – протест за оставка на НОЩ!

0

- Advertisement -

Никой не вярва, че локдаунът ще е само 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Това ще запази служителите ни и ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение. Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички.

Това се казва в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

От СЗБ и БАЗ подчертават, че отново никой не посочва при какви нива на разпространение на COVID-19 бизнесът ще работи и настояват за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина.

Публикуваме цялата позиция СЗБ и БАЗ:

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията виждаме само две посоки пред нас, за да запазим и малкото, което остана не само от нашия бранш, а и изобщо от малкия и среден бизнес в България.

Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. Всъщност, за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата бизнесът ще заработи отново. Защото никой не ви вярва, че „локдаунът“ ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен, тотален локдаун. Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение.

И така! Всичко или нищо!

Или отваряте всички бизнеси без ограничения, или затваряте всички!

Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин. Отговорните лица – министърът на здравеопазването и всички членове на НОЩ, многократно доказаха, че са негодни да взимат качествени решения и да вдъхват доверие и кураж в обществото и бизнеса! И не, не управлявате най-добре в Европа пандемията!

Настояваме за въвеждане на строга и всеобхващаща двуседмична карантина. Двуседмична! Нека всички заедно понесем отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване. В противен случай, ако отново само три сектора бъдат изправени пред това да понесат цялата тежест, за да постигнем неясни резултати, ние ще бъдем принудени да организираме масов протест! С едно единствено искане – оставка на всички членове на НОЩ!

Оставка за трите „Д“

Дискриминация

Демагогия

Диктатура

С три огромни Н:

Недоверие

Недоволство

Недоумение

СЗБ и БАЗ

На снимката: Протестът на ресторантьорите пред МС през януари т.г.

Снимка: Стоп кадър/Нова тв

Прегледана: 7533

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече