В името на властта: Нинова кани Манолова и Трифонов за общ фронт за честни избори

0

- Advertisement -

Слави към лидера на БСП: Вие сте част от статуквото, нямаме нищо общо

Ръководството на БСП е поканило на разговори формацията на Мая Манолова, както и представители на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов за разговори за провеждането на „честни избори“. Това обяви лидерът на соцпартията Корнелия Нинова след заседание на тясното партийно ръководство – Изпълнителното бюро. На него е било взето решение освен тези партии в четвъртък да се проведе среща на неутрална територия между левицата и още 10 партии и неправителствени формации, а целта е да се постигне съгласие за „паралелно преброяване“ на изборния резултат на 4 април, обясни Нинова на брифинг в партийната централа, информира „СЕГА“.

„Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние като най-голямата опозиционна партия каним всички, които искат смяна модела на управление на разговори, за да се организираме за провеждане на честен вот„, допълни лидерът на БСП.

Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Ако всеки поотделно заявява такива желания, би било по-трудно. Важно е сега да се обединим всички„, обясни инициативата Нинова.

По думите й в петък социалистите продължават разговори с още партии и НПО, с които си сътрудничат отдавна по различни въпроси. „Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели, застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Както знаете, ние като парламентарна група имаме членове на секционните комисии. Редица извънпарламентарни партии, които настояват за честен вот, нямат такива. Ние сме готови да помогнем на всички, които искат заедно да направим изборния процес по-честен„, каза Нинова.

Тя обаче не отговори на въпрос кого изключва от списъка с формациите, с които няма да разговаря за предстоящия вот. Не каза и дали червената група ще излезе с предложения за промени в изборното законодателство, свързани с изсветляване и подобряване на изборния процес.

По-късно Слави Трифонов пусна лаконичен ироничен отговор: „Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори. Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в Парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото.


Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: „Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: „Момчета, нека да живеем задружно“.
Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката.“

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 1220

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече