Скандално: Санитарка източи 4 бона от картата на умиращ пациент в COVID-отделение

0

- Advertisement -

Санитарка е източила 4200 лева от картата на умиращ мъж, борещ се с коронавирус. Тя е обвинева в извършване на престъплението в периода 30 декември – 5 януари т.г., заради което е привлечена като обвиняема от прокуратурата в Стара Загора, съобщиха от там.

56-годишната санитарка се е грижела за умиращия пациент, разбра се по-рано днес. Извършени са 10 броя транзакации – теглене от банкомат на парични средства в размера на 4200 лева, макар че според първоначалната информация сумата беше 3200 лв.

Предвид събраните при разследването доказателства за извършването на престъплението от обвиняемата и липсата на реална опасност същата да се укрие или да извърши друго престъпление при привличането ѝ като обвиняема е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

На 6 януари мъж от Стара Загора сигнализирал във Второ Районно управление на МВР, че чрез дебитна карта на майка му на няколко пъти неправомерно са изтеглени пари. След активни оперативно-издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, е установена самоличността на евентуалния извършител на престъпното деяние – 56-годишна жена. Задържаната е служителка в здравното заведение и се възползвала от невъзможността на болния да реагира. Тя е била открита по видеозаписите на терминала, откъдето е теглила сумите.

Веднага след като е станало ясно че тя е мародерствала е била освободена дисциплинарно от работа, уточниха от ръководството на УМБАЛ- Стара Загора.

Източник: „Марица“

Прегледана: 1174

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече