Журналист обобщи: Европа вече гледа с друго око на демокрацията у нас

0

- Advertisement -

В Брюксел ще се гледа с друго око на България и на управлението тук. Ще се гледа изобщо с друго око на начина, по който функционира демокрацията у нас. Ние се подредихме в редицата на тези страни, в които демокрацията не функционира добре. Това заяви в ефира на предаването „Студио Actualno“ журналистката Светла Петрова.

Светла Петрова, снимка: https://avantage.bg/

Тя коментира последния доклад на Европейската комисия и резолюцията от страна на Европарламента, адресирана към България. Според Светла Петрова България все още не е изгубила шанса да проведе предсрочни парламентарни избори. По думите на Петрова управляващите у нас не лансират различни мерки, а са отворили предизборната сергия и купуват електорат на едро, като дори се тегли кредит.

Хвърлят се едни милиони на калпак, което какво е, ако не покупко-продажба на електорат. Те могат да го тълкуват, както си искат, но аз питам защо не направиха това през предишните години, в една много по-последователна и премислена политика„, отбеляза Светла Петрова.

Тя каза, че това хвърляне на пари за пенсионерите, за социално подпомагане на семейства и прочие, няма да доведе до необходимия социален ефект.

„Изведнъж критична маса от хора, при това огромен процент от тях млади и образовани, се намери. Беше удивително колко интелигентни и прекрасни хора има на протеста. В същото време едни хора с престъпен манталитет, необразовани, неуки, пошли, твърдят, че нямат алтернатива. Това е такава арагонтност – невиждана и нечувана„, коментира протестите Светла Петрова.

Според нея, за да има свободни и обективни медии, трябва обществото да има такава потребност и да настоява за тях.

Източник: Actualno.com

Прегледана: 1521

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече