Под лупа: Лекарствата на Тръмп срещу COVID-19 могат да повлияят на психиката му

0

- Advertisement -

Това значително увеличава риска от вземане на неадекватно решение за използване на ядрено оръжие, твърди „Ню Йорк Таймс”

Някои от лекарствата, които се дават на американския президент Доналд Тръмп, който се зарази с коронавируса, могат да повлияят на психическото му състояние и значително да увеличат риска от вземане на неадекватно решение за използване на ядрено оръжие, твърди в публикация „Ню Йорк Таймс“, цитиран от БГНЕС.

Американското издание се позовава на мнението на експерти, които обръщат внимание на факта, че склонността на Тръмп към непредсказуеми действия и изявления се е влошила след инфекцията. Брайън Гарибалди, говорител на медицинския екип на държавния глава, каза, че в допълнение към курса на лечение с антивирусното лекарство Remdesivir, американският лидер приема и дексаметазон. Това е стероид, който може да накара човек да почувства еуфория, внезапни приливи на енергия и дори чувство за неуязвимост.

Изданието се фокусира върху факта, че в официалните съобщение на лекуващия лекар на президента Шон Конли не е имало подробна информация за нюансите на състоянието на Тръмп и за всички лекарства, които той приема по време на лечението.

Историята на опитите за замъгляване на състоянието на президенти е стара колкото света„, коментира пред изданието професора от Масачузетския технологичен институт Випин Наранга.

Проблемът е, че дексаметазон може да превърне човек в параноик. Не знаем колко от това лекарство му е дадено. Ако той даде заповед посред нощ /за ядрена атака/, и никой не го спре, всичко ще зависи от готовността на военния му помощник да не предвижи заповедта по назначение и от готовността на конкретно дежурно лице в центъра на военното командване на САЩ да не изпълни заповедта.“, обобщи експертът.

Неговото мнение се споделя и от Ханс Кристенсен, директор на проекта за ядрена осведоменост в частната асоциация „Федерация на американските учени във Вашингтон”. „Ядреният бутон не бива да бъде докосван от пръста на президент, който приема силни лекарства“, заяви Кристенсен.

„Ню Йорк Таймс” е помолил за официален коментар федералното правителство на САЩ. Неговите представители са отказали да кажат дали са взети специални предпазни мерки в случай на описания по-горе апокалиптичен сценарий.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който се възстанови от COVID-19, вече не е заразен, заяви лекуващият лекар на държавния глава Шон Конли, съобщиха ден по-рано световните агенции. 

Източник: „СЕГА“

Прегледана: 1392

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече