Протестиращите като организирана престъпна група?

0

- Advertisement -

Ето объркване – премиерът заяви, че на площада протестира мафията срещу правителството. Това е изненада, особено за човек, който е бил на площада. Такъв човек е заварен неподготвен – не само, че не е разбирал как самият представлява мафията, а е време и да научи, че всички около него също са представлявали мафията. Протестиращият многократно се е подлагал на тази заблуда.

Мислел си е, че е заобиколен от сравнително читави хора, които са донесли по някое знаме, по някой час от свободното си време, някакво желание за нормалност. Но всички – до един – са се оказали част от мафията. Страховит обрат.  Особено родителите, които са докарали децата си на протест. Възможно е един нетрениран поглед да се подаде на убеждението, че това са недоволни хора, които се опитват от рано да предадат щафетата, да създадат някаква стабилна основа на гражданското общество, да я предадат на следващите поколения. Не бързайте в преценката: това е мафиотско начинание, в което и най-невръстните полагат първото си и истинско кръщене в традициите на мафията.

Организирани престъпни групи от протестиращи.

Трябва да си представяме нещата така: площада вика към министерски съвет „Мафия“, а министерски съвет, изправен до прозорците, вика към площада същото. Великолепно ехо.   Добре е да сменим термините. Да рецитираме няколко положения. Борисов и ГЕРБ означават стабилност. Тази стабилност е мощен щит срещу всички мафии, които се опитват да счупят стабилността, да я разтурят и развалят, да осребрят мафиотските си кроежи.

Хората не могат да проумеят това, защото мафията е сладкодумна и приласкаваща, има си мафиотски тактики, с които да те убеди, че щитът е не стабилност, а някакъв ужас, някакви шкафчета с евро, някакъв корупционен провал, някакви недостроени пътища и сръчно завъртяни обръчи от фирми.

Зад щита като хоплити внимателно надничат министър-председателят и главният прокурор, които рестартират с прокурорско копие прехода. А преходът, бидейки отмъстителен, праща хора по площадите, за да се спаси от тия кофти типове, дето са го взели на мушка.

Навремето слоганът беше „Който не скача е червен“. Сега е „Който скача е от мафията“. Не скачайте. Не отивайте. Не се подавайте на провокации. Не ставайте част от огранизираната престъпна група от протестиращи.

Стабилността се пази най-добре вкъщи, когато с уморен и премрежен поглед, решаваш как не мафията, а един документ – Конституцията – се нуждае от промяна и щом тази промяна стане факт, всичко ще тръгне добре. Щеше да е добре да се сетиш малко по-рано. Но пак си по-бърз от мафиотите по площада.  

Автор: Райко Байчев

Източник: Actualno.com

Прегледана: 2503

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече