Доц. Христо Христев: Маневри в леген са упражненията с проекта за нова Конституция

0

- Advertisement -

Ако БСП и ДПС задържат позицията си, предложенията за изменения в конституцията са маневри в леген. Те не предвиждат съществени промени в уредбата. Основната цел е да се отклони общественото внимание към един разговор за преучредяване на държавата. Това заяви пред bTV юристът доц. Христо Христев.

Той посочи, че проектът на управляващите няма съществени изменения и притеснителните моменти в предложенията за изменения на основния закон се отнасят до намаляването броя на народните представители и в частта, която се отнася до прокуратурата.

Не виждам как ще бъде направен рестарт на системата. То проект няма. Намаляването на броя на народните представители за съжаление може да е съществена стъпка единствено в посока ограничаване на политическото представителство„, посочи доц. Христев и сопълни, че това е единственото нещо, което предполага свикването на Велико Народно събрание.

Няма нито един сериозен юрист, който да твърди, че нещо друго в този проект предполага това„, категоричен беше доц. Христев.

Това, че ще намалите мандата на един човек, който има абсолютна власт, няма да ограничи неговата власт„, посочи още юристът.

Прегледана: 1629

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече