Прокуратурата се захвана с кошмарите в кухнята за болни

0

- Advertisement -

От фирмата категорични, че не работят с развалени продукти

Софийската градска прокуратура се заес с проверка на фирмата-доставчик на храна за болниците „Пирогов“ и „Шейново“ и Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. 

Проверката е след репортаж на Нова тв, в който служители на фирмата разказват, че при приготвянето на храната се използвали негодни продукти, а по изрично нареждане на ръководството на доставчика готвачите прилагали конкретни начини за обработка на продуктите и приготвяне на храната, подчертават от прокуратурата.

Регионалната здравна инспекция в София трябва да извърши незабавни проверки – на място и по документи. Срокът е 20 дни, уточняват от държавното обвинение.

В позиция до медиите собствениците на компанията „Ира-Ирена Георгиева“ заявяват, че фирмата не приготвя и не доставя развалени храни и такива с изтекъл срок на болниците.

Компанията обслужва многобройни обекти с около 3000 порции на ден и при това огромно количество не е възможно да има застояване и разваляне на продукти – твърдят те и се ангажират изцяло да съдействат на проверяващите. „Ира-Ирена Георгиева“ е част от групата LSC кетъринг. Това е най-голямата кухня в София с над 40 човека персонал.

Прегледана: 1603

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече