Ангелкова: Летният сезон може да продължи до края на октомври

0

- Advertisement -

Все още не е ясно кога ще стартират субсидиите за чартърни полети с чуждестранни туристи

Летният сезон може да продължи до края на октомври. Тази идея за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса лансира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг за перспективите пред летния туристически сезон, съобщава в. „Сега“. 

Според Ангелкова удължаването на сезона през октомври ще стане възможно по линия на договорка с немската здравна каса за лечение на няколкостотин граждани на Германия. Те трябвало да пристигнат още през пролетта, но заради пандемията и карантината програмата се провалила.

Министърът на туризма обяви още, че след седмица всички основни туроператори отварят чатърните си програми с туристи на българското Черноморие. Първите потвърдени чартърни туристи пристигат с полети от Нидерландия и Германия на 26 юни на летище Бургас. На 29 юни пък се очакват чартъри на летище Варна. 

Планираните полети от 25 юни до края на септември за летище Бургас са над 10 600, а за летище Варна – над 6400, каза още министърът. По думите й до дни ще стартират и полетите с туристи от Полша и Чехия.

Все още не е ясно кога ще стартират субсидиите за чартърни полети с чуждестранни туристи. Субсидия от 35 евро на седалка бе въведена с последните изменение на Закона за здравето, но до момента няма разписана процедура кой и как ще има достъп до помощта. Повече яснота се очаква след месец, каза министър Ангелкова.

Прегледана: 1092

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече