Генерал Мутафчийски трогна България: Благодаря на всички, които спомогнаха да се съхранят много животи!

0

- Advertisement -

Началникът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и директор на ВМА-София Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски написа отворено благодарствено писмо към всички български граждани, в това число медици, политици, доброволци, полицаи, индустрията и на държавата като цяло за помощта и подкрепата по време на епидемията в страната. Обръщението на сърцатия генерал Мутафчийски бе публикувано тази сутрин на страницата на ВМА.

Ето и целия текст:

„БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО СПОМОГНАХА ДА СЕ СЪХРАНЯТ МНОГО ЖИВОТИ!

В днешния ден искам да благодаря на всички гражднаи на Република България, които със своята дисциплина успяха да запазят своето здраве и здравето на техните близки. Това нямаше как да стане без тази самодициплина.

Благодаря на всички наши колеги, които работеха много усърдно, успяха да се реорганизират болниците, благодаря на всички болнични директори, които проявиха разбиране и най-вече на тези, които работеха на първа линия и които и в момента се справят с този огромен проблем.

Благодаря на областните управители и кметовете, защото те бяха едни от първите хора, които се мобилизираха и със създадените областни щабове, оказаха решителна подкрепа.

Благодаря на всички добворолци, които участваха в този процес. Те бяха от различни сфери, но всички с една и съща мотивация – да бъдат полезни.

Искам да благодаря на правителството за навременните и решителни мерки, които спомогнаха да не се случат неща, които се случиха в други страни като Италия, Испания и т.н.

Благодаря на органите на МВР, които се оказаха в даден момент най-полезните хора, които отговаряха за спазването на карантината.

Благодаря на Министерство на здравеопазването, което показа изключитеолна адекватност, благодаря на РЗИ-тата, които и сега продължават да не спят.

Благодаря на Логистичния щаб и на цялата индустрия, която се мобилизира, за да могат нашите екипи да бъдат защитени.

Благодаря на всички, които допринесоха за преодоляване на тази криза.

Благодаря на медиите, защото ако не беше ежедневното отразяване на актуалната информация, на текущите проблеми, на популязизиране на всички мерки, нямаше да има този ефект. Благодаря Ви, че представяхте различни мнения, за да могат  гражданите  да направят своя информиран избор – дали да повярват на едната или на другата страна. Щастливи сме, че те повярваха на тази страна, която им спомогна да съхранят много животи.

Благодаря на колегите от Националния оперативен щаб, както и на нашите тихи съдружници (жестомимични преводачи), които доведоха всички наши послания до около 200-300 хиляди наши сънародници.

Благодаря на всички!“, завършва обръщението си началникът на НОЩ.

Публикацията събра изключително много позитивни коментари от потребители, които показаха респекта и уважението си от неговата работа по време на епидемията и таза на колегите му от Щаба.

Прегледана: 1067

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече