Влизаме и оставаме в Гърция само със задължителна 7-дневна карантина

0

- Advertisement -

Гърция въведе 7-дневна карантина за всички, които влизат в страната от днес до 15 юни, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. От 1 юни до 15 юни 2020 г. гражданите на страни-членки на ЕС, включително и българи, при влизане в Република Гърция подлежат на 7-дневна карантина на посочен от тях адрес.

Снимка: Novinite.bg

Гърция официално стартира туристическия сезон от 15 юни и от тогава ще отпадне изискването за задължителна изолация заради коронавируса. Миналата седмица властта в южната си съседка обяви, че е готова да посреща туристи от 29 държави, като сред тях е и България. Министерството на туризма е изготвило списък на тези страни, като той ще бъде актуализиран преди 1 юли. От ведомството също така предупредиха, че пристигащите чуждестранни туристи ще бъдат тествани на случаен принцип за COVID-19.

От началото на тази седмица децата от началните училища и детските градини в Гърция започнаха занятия, а част от хотелите отвориха за местни гости. Други изчакват 15 юни, когато в страната ще започнат да влизат и първите чужди туристи, съобщи БНР.

Туристи вече приемат и къмпингите, но все още разчитат на вътрешния туризъм. При строги мерки за дистанция и нови условия удари и първия звънец за децата от началното училище. Паралелките са разделени и учебните часове се провеждат през ден. Намаленото ДДС свали цените на билетите за влакове, фериботи, самолети, градски и извън градски автобуси, както и безалкохолните напитки в заведения.

Прегледана: 111

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече