Близо 50 служители на МВР са заразени с коронавирус, 32 са излекувани

0

- Advertisement -

Общо 49 са досега заразените служители на МВР, като 31-32 вече са излекувани и няма нито един в тежко състояние. Последният заразен от редиците на МВР е пожарникар от Разлог, съобщиха министърът и главният секретар на ведомството след заседанието на ресорната парламентарна комисия.

„Първите заразени бяха служители на аерогарата в София, които работят в Охранителна полиция. Слава Богу засега се разминаваме с малък брой служители“, коментира министър Младен Маринов.

Той допълни, че болницата на МВР е оборудвана и напълно готова да приема служители на МВР с коронавирус, като е обособено отделено крило на болничното заведение, което е оборудвано.

Вътрешният министър вече е разговарял с Кирил Ананиев болницата да бъде добавена в списъка на лечебните заведения, които се борят със заразата, но е настоял да бъде предимно за лечението на служители на МВР и техните семейства, за да се гарантира националната сигурност.

„Това е гръбнакът на националната сигурност, това са 50 хил. души, Слава Богу, съставът успя да се предпази“, коментира вътрешният министър. Той напомни още, че временно законът беше променен и МВР получи правото да получава дарения не само от държавни институции, но единствено за борба с пандемията.

Прегледана: 413

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече